Q5LbVT.jpg

Comfort Légrugók

comfort_legrugok1.jpg

Az un. comfort légrugókat az amerikai Michigen államban működő AIR LIFT cég kezdte forgalmazni az 1960-as évek közepétől. Az eltelt időszak alatt a spirálrugóba elhelyezett légzsák technikai megoldása nem változott. Anyagminőségét tekintve ma a legkorszerűbb anyagokból gyártják a terméket.(poliuretan,spec.gumi). Alkalmazásának célja a hátsó tengely nagymértékű berugózásának megakadályozása, és ezáltal kedvezőbb menetdinamikai jellemzők elérése.

A TUV NORD vizsgálata alapján megállapították, hogy a comfort légrugó alkalmazásával a fékhatásosság és a fékezés közbeni stabilitás nem változik.Az ABS működését a comfort légrugó alkalmazása nem befolyásolja. Tekintettel arra,hogy a comfort légrugó alacsony nyomáson működik (0.7-1.2 bar)az egyik oldali légrugó meghibásodása esetén sem változik meg jelentősen a jármű menetstabilitása.


Comfort légrugó beépítése:

A spirálrugó belsejébe kell elhelyezkednie a légrugónak, ügyelve a szelep elhelyezkedésére.
(a két spirál tekercs között kell lennie.)  A légrugó alsó és felső részét a mechanikai sérülésektől betétek alkalmazásával kell védeni. Behejezése lehet a légrugó kirugózott tekercsei közötti becsúsztatással,rosszabb esetben a tekercsrugó kiszerelésével.

A comfort légrugó élettartama időjárási viszonyoktól függően 5-8 év.

comfort_legrugok2
comfort_legrugok3
comfort_legrugok5
comfort_legrugok6
0988159A-FE4B-4C8E-A95D-304C54A84C36
comfort_legrugok10
comfort_legrugok1-2
comfort_legrugok8